Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Publicerad: 2004-06-09
Följande text publicerades även i Entré nr 2, 2004:

Antropologi och litteratur berikar entreprenörskapet

2001 startade Esbri Movements of Entrepreneurship. Det är en serie skrivarworkshops för forskare i fältets framkant. Produkten av 2002 års workshop finns nu att förhandsbeställa till specialpris.

Syftet med Movements of Entrepreneurship är att försätta forskningsfältet entreprenörskap i rörelse. Till varje workshop bjuds forskare från hela världen in för att bidra med texter kring ett visst tema. Texterna bearbetas sedan och samlas slutligen i en bok.

De fyra elementen fungerar som symboler för serien. Till den första workshopen 2001 var temat ”vatten” och det återspeglas också i boken New Movements in Entrepreneurship. Dess kapitel tar upp olika pågående strömmar och rörelser inom entreprenörskapsfältet.

Den andra workshopen genomfördes 2002 på temat ”luft”. Docent Daniel Hjorth, Esbri och Malmö högskola, och professor Chris Steyaert, University of St Gallen och Esbri, är ansvariga för workshopserien och redaktörer för böckerna. I förordet till den andra boken, Narrative and Discursive Approaches in Entrepreneurship, skriver de att de har velat föra in friska fläktar från granndiscipliner som antropologi och litteratur i entreprenörskapsämnet.

Hjorth och Steyaert menar att för att intensifiera entreprenörskapsforskningen, och skapa ny rörelse, krävs fokus i kombination med nya impulser. I bokens olika kapitel diskuterar Ellen O'Connor, Jerome Katz och en rad andra forskare berättelsen som en forskningsmetod. Legitimitet, feminism och enformighet är andra ämnen som kopplas till entreprenörskap.

Narrative and Discursive Approaches in Entrepreneurship trycks i juli 2004 men kan förhandsbeställas direkt från förlaget. Den första Movementsboken, New Movements in Entrepreneurship, gavs ut 2003. Den finns nu också i en pocketvariant. Innehållet är detsamma, men priset är lägre än originalutgåvans. I rutan nedan finns mer information om hur böckerna kan beställas.

Den tredje workshopen i serien Movements of Entrepreneurship genomfördes 6-8 juni 2004 i Tällberg, Dalarna. Temat var ”jord”. Den fjärde och sista workshopen, med temat ”eld”, är planerad till år 2005.

För mer info: www.esbri.se/movements.asp

Movements-böckerna ges ut av förlaget Edward Elgar och Esbri har förhandlat fram fina priser för dig som läser Entré. Narrative and Discursive Approaches in Entrepreneurship kostar £32.50 + frakt (ordinarie pris är £65). Den kan förhandsbeställas redan nu, men levereras först under sensommaren 2004. Pocketversionen av New Movements in Entrepreneurship får du för £20 + frakt (ordinarie pris är £25). Den kan levereras omgående. Mejla din beställning till laura@e-elgar.co.uk , och skriv ”ESBRI Offer” i ärendefältet.


Text: Åse Karlén


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu