Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Publicerad: 2008-09-03

Workshop: Entreprenörskap och lärande


10-11 november 2008

Är du i färd med att utveckla en ny entreprenörskapskurs? Eller söker du helt enkelt lite ny inspiration, råd och dåd? ESBRIs workshop är till för dig, och alla andra gymnasie-, högskole- och universitetslärare med ett gemensamt intresse för entreprenörskap och lärande. Workshopen innebär inspiration, aha-upplevelser och erfarenhetsutbyten. ”Möjlighetisering” är ett ledord (begreppet har vi lånat av entreprenörskapspionjären Bengt Johannisson!). Bered dig på en mängd nya insikter och utsikter.

2007 firade ESBRIs lärarworkshop tioårsjubileum. Till att börja med vände vi oss enbart till högskole- och universitetslärare. Sedan 2005 öppnades workshopen även för gymnasielärare. Under de senaste åren har uppemot 90 deltagare från en stor mängd olika lärosäten deltagit. Främst är det svenska lärare som varit med, men vi har också haft glädjen att ha deltagare från Norge, Danmark, Finland och Åland. Vi hoppas på stor spridning även i år – tanken är ju att samla så många olika erfarenheter och kompetenser som möjligt.

Inspiration och diskussion
Under de två dagarna kommer inspirationsföreläsningar att varvas med diskussioner på olika teman och utifrån olika erfarenheter. Workshopen utgör en unik möjlighet att möta kollegor från olika lärosäten, ta vara på varandras tips och tricks, och utveckla såväl den egna som andras utbildningsinsatser inom entreprenörskapsområdet. Missa inte chansen att ta del av en bred klokskap om entreprenörskap och lärande!

Vi tror att gymnasielärare respektive universitets- och högskolelärare har många gemensamma beröringspunkter och mycket att lära varandra. Därför kommer vissa pass att vara gemensamma för de båda grupperna. Tonvikten ligger dock på parallella sessioner där det finns stort utrymme att diskutera frågeställningar som är specifika för respektive utbildningsnivå.

Till årets inspiratörer hör:
- Clare Fairfield, som i dag driver riskkapitalbolaget Concerto Ventures. Han är en av pionjärerna som började utveckla entreprenörskapsutbildningar i USA, och kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

- Teo Härén, som är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom kreativitet. Han kommer garanterat att bidra med spännande frågeställningar och nya perspektiv.

- Bengt Johannisson, som är den svenska entreprenörskapsforskningens grand old man. Han värnar om barns naturliga företagsamhet och menar att skolan är alltför bra på att ta död på den.

- Christian Vintergaard, som är verksam vid Øresund Entrepreneurship Academy. Han kommer att diskutera hur man kan bedriva en mer innovativ undervisning.

Några exempel på teman som kommer att diskuteras:
- Vilken är min roll som lärare?
- Vad innebär entreprenöriellt lärande?
- Hur får jag in företagare och andra externa aktörer i undervisningen?
- Hur kan vi samverka för att utveckla utbildningen inom landet och över nationsgränser?
- Hur ser framtidens entreprenörskapsutbildning ut?

Har du förslag på spännande teman, diskussionsämnen som du skulle vilja ta upp, eller övriga idéer? Hör av dig snarast: helene.thorgrimsson@esbri.se

Hålltider och pris
Kl 9.30 och 10.00 måndag 10 november kommer bussar att avgå från Stockholms centralstation till Utsikten Meetings i Nynäshamn. Vi kör igång workshopen kl 11.00.
Tisdag 11 november avslutas workshopen senast kl 15.00 och buss avgår till Stockholms centralstation. Bussen anländer till centralen kl 16.00.

Priset är 3 900 kronor (Exlusive moms). Sista anmälningsdag är 3 november. I priset ingår deltagaravgift, dokumentation, busstransport till/från Stockholms centralstation, en övernattning och samtliga måltider. Observera att anmälan är bindande, men du kan överlåta din plats till en kollega om du skulle få förhinder.

Som tidigare nämnts eftersträvar vi stor spridning och en mångfald av röster på workshopen. Eftersom antalet platser är begränsat ser vi därför helst högst 2-3 deltagare från en och samma skolmiljö. Vi hoppas att ni har förståelse för detta!

ESBRI har förhandlat fram ett specialpris på extra hotellnätter i anslutning till workshopen. Dessa bokas direkt via Utsikten Meetings. Kontakta helene.thorgrimsson@esbri.se för mer info.

Anmälan och mer info
Du anmäler dig direkt på webben genom att gå till anmälningsformuläret.
Vi skickar då en bekräftelse på att anmälan gått fram till din e-postadress, och en faktura till den postadress du har angett.

Artiklar och material från genomförda workshops finns här.
Utsiktens webbplats finns här.
För ytterligare info, kontakta Helene Thorgrimsson: helene.thorgrimsson@esbri.se eller 08-458 78 02.

Varmt välkommen!


Text: - -


 
Kommentera artikeln
Kommentarer
Namn
Länk till egen sajt/blogg
Kommentar
 
Mest lästa artiklar nu