Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag
Föreläsningsserien Estrad

Om föreläsningsserien Estrad

Vi på ESBRI tycker att det är viktigt att forskning om entreprenörskap, innovation och småföretagande sprids utanför akademin. Vi tycker också att det är viktigt att forskare får input och feedback från människor utanför akademin. Därför har vi startat Estrad.

”Estrad – öppna föreläsningar om entreprenörskap och småföretag” är en öppen och kostnadsfri föreläsningsserie där forskare får presentera aktuella resultat för en bred publik. Estrad är också en etablerad mötesplats för alla som intresserar sig för företagsfrågor.

På ESBRIs Estrad står forskningen i fokus. Strålkastarljuset riktas mot svenska och utländska forskare som vill presentera aktuella resultat för en publik som består av entreprenörer, beslutsfattare, studenter, finansiärer, politiker och andra som intresserar sig för företagarfrågor. I mötet mellan akademiker och praktiker uppstår många intressanta diskussioner, och kontakter knyts.

Varje år arrangerar vi 9-10 föreläsningar, och det har vi gjort sedan hösten 1997. Varje föreläsningstillfälle samlar i medeltal 120 deltagare. Estrad är helt kostnadsfri för deltagarna.

Föreläsningarna genomförs i Stockholm men vi har under många år arbetat med olika typer av live- och eftersändningar för att fler ska kunna ta del av presentationerna. I dag webbsänder vi alla Estrad via Youtube. Några dagar efter föreläsningen finns den i vårt webb-tv-bibliotek. Vi lägger också ut ljudfiler och skriver sammanfattande referat.

Estrads finansiärer 2023 är Tillväxtverket och VINNOVA. Mediepartner är tidningen Entreprenör.

Använd menyraden till vänster för att läsa om kommande och genomförda föreläsningar, anmäla att du vill ha Estradinbjudningar i din inbox eller registrera dig för att kunna se webb-tv. Bland de genomförda föreläsningarna finns till exempel följande teman: gröna innovationer, kreativa industrier, akademiskt entreprenörskap, gaseller och konst(iga) företag.

Prenumerera på inbjudningar till Estrad

Mest lästa artiklar nu