Institutet för entreprenörskaps- och småföretagsforskning
– sprider kunskap om entreprenörskap, innovation och småföretag

15 mars 2016

Kreativ på jobbet – så funkar det

Tid: Tisdag 15 mars 2016, 15.00-17.00
Plats: Bryggarsalen, Brygghuset, Norrtullsgatan 12N, Stockholm
Talare: Filosofie doktor Leif Denti, Göteborgs universitet

Kort om föreläsningen: Vi förväntas numera vara kreativa på jobbet. Men att komma med nya initiativ, idéer eller sätta igång förändringsprojekt innebär ofta en insats som går utanför det vanliga arbetet. Hur ska vi hinna med att både vara kreativa – och springa på alla ”vanliga” bollar?

Dessutom, menar Leif Denti, dras själva ordet kreativitet med en ryggsäck av olika föreställningar. Vad menar vi egentligen med kreativitet på jobbet? Vem är kreativ? Hur kan vi skapa bättre förutsättningar för kreativitet? Och är det tillåtet att misslyckas i Sverige?

Under föreläsningen kommer Denti att klä av ordet kreativitet, ta ner innovationshetsen på jorden, och ge dig handfasta och konkreta tips på hur du kan bli mer kreativ på din arbetsplats.

Kort om föreläsaren/föreläsarna: Leif Denti har en postdoktjänst vid psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. För närvarande forskar han på innovation i offentlig sektor. Dentis avhandling kom 2013 och berörde ledarskap, kreativitet och innovation i industriföretagen. I Entré nr 4-2015 bidrog han med debattartikeln ”Spöa upp Jante – misslyckas mer”.

Mest lästa artiklar nu