Tillväxt eller lönsamhet först – vad säger forskningen?

Datum: 30 maj 2022

Föreläsare: Professor Malin Brännback, Åbo Akademi, Finland och professor Per Davidsson, Internationella Handelshögskolan i Jönköping och Queensland University of Technology, Australien.

Om föreläsningen: Att växa snabbt ses ofta som ett viktigt mått på framgång. Dagligen går det att läsa om riskkapitalfinansierade företag som ska skala upp och växa – och där snabb tillväxt prioriteras före lönsamhet. Men sundheten i den strategin ifrågasätts kraftigt i en ny, omfattande internationell studie av över 650 000 företag i 28 länder.

Den nya studien baseras på två andra studier genomförda av professorerna Per Davidsson och Malin Brännback. Båda professorerna visar i sina respektive studier att företag som börjar med att fokusera på lönsamhet har större sannolikhet att nå hög lönsamhet och hög tillväxt.

Måndagen den 30 maj, klockan 15.00-16.00, medverkar professorerna Malin Brännback och Per Davidsson i ett Estrad-webbinarium där de kommer att presentera och diskutera frågor kring lönsamhet och tillväxt.

Under webbinariet berörs bland annat följande frågor:
• Kan man växa sig lönsam?
• Kan tillväxt vara företagets största hot?
• Hur når man hög lönsamhet och samtidigt hög tillväxt?

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor.

oh
 - Presentation
oh
 - Presentation
Information
 - Artikel om webbinariet
 
Finansiärer:
Tillväxtverket
Vinnova
Mediepartner:
Tidningen Entreprenör